- Det er aldri gøy å stå arbeidsledig, men inntekstforsikringen tar bort en del av stressfaktoren ved å stå uten jobb. Du kan leve som vanlig, trenger ikke flytte ut av huset, og kan søke nye jobber uten å ha det økonomiske hengende over deg, sier Didrik Stensrud, produktsjef i Eika Forsikring.

Forsikringen er fleksibel og enkel å forholde seg til, forklarer han:


- Har du på forhånd valgt en forsikringssum på 10 000 kroner, får du 10 000 kroner utbetalt hver måned du er arbeidsledig, i inntil ett år.

Hva med dagpenger?

Dagpengene fra NAV beregnes på bakgrunn av hva du hadde i lønnsinntekt i fjor (eller snittet av de tre siste årene), og utgjør kun rundt 62 prosent av inntekten før skatt.

- Det tror jeg ikke alle er klar over. Om du tjener 500 000 kroner i året, vil du få rundt 312 000 kroner i dagpenger. Med andre ord en reduksjon på 188 000 kroner, sier Stensrud.

Kalkulator: Regn ut hva du får utbetalt om du blir arbeidsledig

Dekker også permittering og kreft

Inntektsforsikringen dekker også tap av inntekt om du blir permittert eller blir rammet av kreft.

- Ved ondartet kreft mottar du en større engangssum og månedlige utbetalinger frem til du totalt har mottatt 500 000 kroner, forklarer Didrik Stensrud.

Enkel å kjøpe

Er du mellom 18 og 60 år, og jobber fast minimum 16 timer per uke? Da er du kvalifisert for forsikringen og er bare et tastetrykk unna en tryggere økonomisk fremtid.

- Alt du trenger å gjøre er å logge inn i mobilbanken eller nettbanken og bestille derfra, avslutter Stensrud.

Les mer og kjøp inntektsforsikring her