De driver i dag klesbutikken Exo Morenen, noe de vil fortsette med videre. De planlegger oppstart av sitt nye konsept 1. september 2019.


-Vi har lenge drømt om å gjøre noe nytt. Da muligheten for å drive ka på Skjønhaug åpnet seg, var vi ikke i tvil om at vi synes dette var spennende, uttaler de.


Hege og Malin har drevet klesbutikken Exo siden oppstarten i 2001 og har inngått en leieavtale med Trøgstad Sparebank, med oppstart 1. september i år.


Torvet Bok og Mer
-Vi tente på tankene banken har rundt sitt bygg, sammen med Torvet Bok og Mer. Her vil vi være med å skape liv og røre på torget og i lokalene, og gjøre vårt for at dette skal bli et aktivt sentrum, sier  jentene.

 

I 2018 åpnet Torvet Bok og Mer og Trøgstad Sparebank Drivhus. Lokalene huser nå bibliotek, Homestart, Frivilligsentralen, Ungdomskontakten, BUA, Tirsdagsklubben, historielaget m.m. Det er og muligheter for at et av de nye Innbyggertorgene i den nye kommunen vil bli etablert her.


Trøgstad Sparebank Drivhus
-For bankens del var det viktig å få inn en leietaker, som forstod konseptet til bygget. Vi ønsker å skape en arena for aktivitet og utvikling. Vi har investert mye i lokalene og vi ønsker å være med å bygge lokalmiljøet. Uttaler banksjef Lars Dingstad-Eriksen.

Trøgstad Sparebank Drivhus er et gratistilbud til innbyggerne. Her står det 4 splitter nye cellekontorer, arbeidsplasser og møterom med plass til 20 personer klare til bruk.

Har dagens leietaker blitt sagt opp?

Nei. Etter at tidligere leietaker gikk konkurs og ikke hadde mulighet til å drive videre, begynte vi sondering etter ny leietaker. Det ble på nyåret inngått ny avtale med Hege og Malin og vi har veldig tro på de til å være med å utvikle bygget og torget videre. En av tidligere leietakers ansatte driftet kafeen ut april, slik at det ikke vil være kafédrift denne sommeren. Dette passer også bra med tanke på at torget skal restaureres og blir da en byggeplass i perioden.

Biblioteket og banken vil i denne perioden samarbeide om «Kjatrekaffe» og tilby gratis kaffe i bibliotekets åpningstid. I meråpent tiden mellom 7 og 23 hver dag, vil det være muligheter for å kjøp drikke og snacks i vendingmaskinen. Uttaler banksjefen.


Trøgstad Torg
Kommunen og banken har innvilget midler til oppgradering av Trøgstad Torg, som vil stå ferdig i slutten av året. Torget vil da bestå av grønne lunger, sitteplasser, lekeapparater, fontener og en ny uteservering i tilknytning til omtalte kafe.


Hva kan dere si om konseptet deres?
- Vi ønsker å ta vare på det som våre forgjengere har bygd opp med lojale kunder, samt tiltrekke oss nye. For å gjøre dette, må vi fornye oss noe. Vi ser også for oss å tilby en variert meny til brukerne av Drivhuset og Biblioteket, være seg om det er i møte rommet eller i større arrangementer. Maten vil stå i sentrum, samme med god service. Men vi vil ikke røpe alt nå, sier de nye driverne.

Trøgstad Sparebank ønsker de nye driverne velkommen 1. september og ser fram til å samarbeide med å utvikle lokalmiljøet på Trøgstad Torg.